Jongen (9) verliest hand na springen van zeilschip

Enkhuizen – Maandagmiddag rond een uur gingen de alarmontvangers van onze vrijwilligers af voor een medische evacuatie na een ongeval aan boord van een zeilschip op het Markermeer. Het zeilschip bevond zich ten tijde van het incident acht mijl zuid van Enkhuizen. Aan boord had een ongeval plaats gevonden waardoor bij een negen jarige jongen zijn hand was geamputeerd.

Door de bemanning van het zeilschip was al eerste hulp verleend maar verdere medische hulp was met spoed gewenst. Na met voorhang te zijn geschut  via de spuisluizen waren de beide Enkhuizer reddingboten snel op het Markermeer. Reddingboot Corrie Dijkstra van Elk ging direct door naar het incidentschip terwijl reddingboot Watersport wachtte op de tevens gealarmeerde ambulancedienst welke onderweg was naar de loswal zuid Krabbersgat. Ook een commerciële hulpverlener was onderweg. Ter plaatse aangekomen is het slachtoffertje verder gestabiliseerd en met een van de reddingboten onder begeleiding van het ambulancepersoneel overgebracht naar de wal.

Ondertussen was door de Radio Medische Dienst een Search And Rescue Helikopter opgeroepen die onderweg was om het slachtoffertje zo snel mogelijk in het Amsterdam Medische Centrum te krijgen voor de juiste specialistische hulp. Deze lande op de loswal in Enkhuizen. Nadat het slachtoffertje met de heli was afgevoerd is reddingboot Watersport terug gegaan naar het zeilschip voor de opvang van de hevig geschrokken en geëmotioneerde overige opvarenden. Bij aankomst in de haven is opvang door slachtofferhulp voor deze mensen geregeld.

Bron: KNRM Enkhuizen

Reacties