IRONMAN 70.3 Westfriesland coronaproof maar toch weer verplaatst


Op het laatste moment is toch geen groen licht gegeven voor IRONMAN 70.3 Westfriesland in het eerste weekend van oktober. Organisator Extra Leisure wilde nagenoeg zonder publiek de IRONMAN 70.3 door laten gaan ondanks de coronacrisis. In een overleg vorige week ontving de organisatie positieve reacties van gezondheidsinstanties op de ingediende coronaproof-plannen. Een week later besluit de regio toch anders.

“We hebben er alles aan gedaan om het door te laten gaan,” zegt een teleurgestelde Vincent van der Stouwe, organisator van IRONMAN-wedstrijden in Nederland. “We zijn coronaproof en doen daarmee iets wat voor de buitenwereld wellicht onmogelijk lijkt. Namelijk een veilig triatlonevenement organiseren met alle aanpassingen en maatregelen die nodig zijn om de gezondheid en veiligheid te waarborgen van deelnemers, inwoners, vrijwilligers en personeel. Maar helaas, het laatste woord is niet aan ons, maar aan de regio waar we te gast zijn.”

Wedstrijddirecteur Rob Frambach vervolgt: “Triatleten snakten naar een race en het ziet er naar uit dat hun geduld nog meer op de proef wordt gesteld. Ook vrijwilligers en leveranciers stonden klaar om het evenement mogelijk te maken. Helaas moeten we nog een jaar geduld hebben.”

IRONMAN 70.3

Het spektakelstuk van het weekend zou de IRONMAN 70.3 op zondag zijn geweest: 1,9 kilometer zwemmen in de haven van Hoorn en het Markermeer, 90 kilometer fietsen door zeven Westfriese gemeenten en 21,1 kilometer hardlopen door Hoorn.

Op het programma stond naast de IRONMAN 70.3 ook een olympische afstand, de zogeheten IRONMAN 5150, met 1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen op vrijdagavondOp zaterdagmiddag zou het de beurt zijn geweest aan de IRONMAN 4:18:4, een sprintwedstrijd (400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en vier kilometer hardlopen).

Nieuwe datum

De nieuwe datum voor volgend jaar is vrijdag 25 tot en met zondag 27 juni 2021. Het IRONMAN Multisport Festival in Maastricht met de IRONMAN 5150 en IRONMAN 4:18:4 wedstrijden gaat dit jaar wel door op zaterdag 26 en zondag 27 september.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.