HUWELIJKSJUBLIARISSEN IN HET ZONNETJE GEZET

Op vrijdag 7 februari werden 38 Koggenlandse echtparen in het zonnetje gezet. Het afgelopen half jaar vierden deze echtparen hun 50-jarig huwelijksjubileum, reden voor de gemeente om ze uit te nodigen voor een heerlijke lunch op het gemeentehuis. 

Burgemeester Franx nam de jubilarissen in zijn openingswoord mee terug naar het jaar 1969, het jaar waarin al deze bruidsparen getrouwd zijn. 1969, het jaar van de eerste man op de maan. Het jaar van de invoering van de eurocheque en van de btw. Het jaar dat Nederland het Eurovisie Songfestival won. Niet iedereen had toen nog een eigen televisie, dus buurtgenoten keken met elkaar naar Floris en Swiebertje, op het adres in de straat waar wél een televisie was. Een feest der herkenning voor alle aanwezigen. 

Daarna was het tijd om met elkaar te genieten van een lunch. Aanwezigen gingen met elkaar in gesprek: over hun trouwdag, over het jaar 1969, over vroeger en nu. Na de lunch kregen alle bruidsparen een bloemetje. Met een gevulde maag en een tevreden gezicht ging iedereen weer naar huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.