Hotel Van der Valk in Hoorn ontruimd vanwege brand tussen gevel

Zondagavond op 25 februari is Hotel Van der Valk in Hoorn ontruimd vanwege een brand. De brand is ontstaan in de gevel tussen de tweede en derde verdieping van het hotel. De hulpdiensten zorgde samen met het personeel voor de ontruiming van alle gasten van het restaurant en de hotelkamers van de eerste en tweede verdieping. Die mensen konden worden opgevangen in het Flamingo Casino.
De brandweer had tijdens de ontruiming meer zekerheid gekregen over de aard van de brand kon en had hierdoor de brand snel onder controle. Twee mensen hadden last van ademhalingsproblemen, één daarvan werd in de ambulance behandeld en de ander ging voor controle naar het Westfriesgasthuis in Hoorn.
De hotelgasten mochten later weer terug, de mensen die een kamer hadden in de buurt van de brandhaard konden in een andere kamer overnachten.
De filmvoorstellingen  die  in de bioscoop bezig waren konden worden afgemaakt, de voorstellingen na 20:00 werden afgelast. De brandweer heeft alle hotelkamers gecontroleerd op koolmonoxide. Rond 21:30 werd het sein brandmeester gegeven. Het hotel zorgt zelf voor de nacontrole.


 

Tekst/Foto’s : Daniëlle Rood

Geef een reactie