HORINEES VEROORDEELD VOOR DRUGSHANDEL

ALKMAAR – De 25-jarige Leo B. uit Hoorn heeft door politierechter Littooy een werkstraf van 50 uur opgelegd gekregen. De jongen verkocht vanuit een blauwe Citroën voorgedraaide joints in buisjes onder de naam ‘Greenline’. Bij zijn aanhouding op 30 juni verzette de man zich hevig en beledigde en bedreigde hij twee agenten met de dood.
De politie kreeg op 30 juni een melding binnen dat er bij een speeltuintje aan de Noorderstraat in Hoorn dagelijks drugs werden verkocht. De politie zag ter plekke dat twee jongeren van rond de 16 een blauwe auto instapten en drugs kochten.

De 25-jarige dealer zei dat hij geen winst maakte, maar voor verslaafden naar Amsterdam ging om joints te halen. In de auto waarin Leo B. zat werden 47 joints gevonden en diverse zakjes wiet en hasj. B. vindt zijn aanhouding maar onzin. ”Waarom pakken jullie geen grote jongens die crack of coke verkopen?” 

De rechter volgde met de werkstraf van 50 uur de eis van het Openbaar Ministerie. Hij geloofde niet dat de dealer als een soort ”weldoener” verslaafden van joints voorzag, zonder eraan te verdienen. Wel zei hij te twijfelen of Leo B. de werkstraf ook zou uitvoeren. ”Met zijn huidige opstelling wordt het niks, maar laten we hem die kans toch maar geven”.
Bron: Weeff

Reacties