Hoornsche Schilderwerkengenomineerd voor Vakprijs

Op 14 november maakt een zeskoppige jury op Slot Zeist, bekend wie van de drie genomineerde bedrijven in de categorie Onderhoudsschilderwerk de Nationale SchildersVakprijs 2019 wint. Hoornsche Schilderwerken is één van de drie bedrijven die naar deze prijs meedingt, nadat eerder het Hoornse bedrijf uit 62 inzendingen was voorgeselecteerd. Wie die dag met de Publieksprijs naar huis gaat, ligt in uw handen.

Details en historische kleuren

Eigenaar Laurens Wessels van Hoornsche Schilderwerken: “In april schilderde ik, samen met twee collega zzp’ers, een woonboerderij met buitenverblijven en sierhekwerken in Westbeemster. Een flinke klus, want het was zeker al tien jaar niet meer gedaan. We kwamen onthechtende verf, houtrot en ander achterstallig onderhoud tegen.” Het project kenmerkt zich om de details en historische kleuren. Zoals de subtiel geschilderde tweekleurige tulpen op het hek. “Dat is zo’n beetje mijn specialiteit: dat mooie priegelen met een penseeltje”, aldus Wessels. Scherp besnijden is aan alle drie de schilders toevertrouwd, zoals blijkt uit de vele muurankers en driekleurige daklijsten. Een leuke wetenswaardigheid is dat het vierkant van deze boerderij afkomstig is van het hout van de molen ‘De Omval’ die toentertijd – samen met 42 andere molens – hielp bij de drooglegging van de Beemster.

Inventief inspelen op omstandigheden

“De uitdaging bij dit project was dat we veel last hebben gehad van stof van de omliggende landerijen. Begin april was het erg droog en het waaide ook nog stevig. Toen hebben we met een tuinslang de directe omgeving van de panden vochtig gemaakt. Daardoor konden wij toch super strak schilderwerk leveren. Dat maakt het schildersvak zo boeiend: inventief inspelen op de omstandigheden”, vertelt Laurens. De vele zonuren, goede communicatie met de opdrachtgever en ingehuurde collega’s, een heldere planning en adequate levering van de verfgroothandel, zorgen voor een waardevolle herinnering aan dit project. 

Stem voor de Publieksprijs

Naast de vakjury, afkomstig uit verschillende disciplines van het schildersvak, heeft u – als publiek – ook een stem. Waardoor Hoornsche Schilderwerken tevens kans maakt op het winnen van de Publieksprijs. Op de website: schildersvakprijs.nl/project/woonboerderij-westbeemster-2/ kunt u stemmen op het project: De kleurige woonboerderij in de Westbeemster. Vereerd is Wessels bovenal. Hij vertelt: “De waardering van de klant is natuurlijk het voornaamst en als goed vakmanschap ook wordt gezien door anderen ben ik apetrots. Hogerop de ladder kom je niet.”

Reacties

%d bloggers liken dit: