Hoorns meisje eist medewerking Instagram na seksueel getinte foto’s

ALKMAAR – Kort gedingrechter A. Schotman maakt uiterlijk 11 juli bekend of de Amerikaanse provider Instagram de gegevens moet verstrekken van de persoon achter een beledigende account op internet.
Het gaat om in september 2015 geplaatste pornografische en seksueel getinte foto’s, vergezeld van de niet flatteuze bijnaam van een veertienjarig meisje uit Hoorn.
Gepest

Advocate M. Zeeman liet de rechter weten dat het kind al geruime tijd heel erg gepest wordt door een bepaald groepje jongeren. Uit de vermelde bijnaam van het meisje blijkt dat het om bekenden gaat. Verder lijkt de gebruikte accountnaam op die van een voormalige vriendin van het meisje. Er bestaan dus wel vermoedens wie er achter zitten.
Maar ook de politie heeft er verder nog geen vinger achter gekregen. ,,Daardoor komen ze er steeds mee weg’’, zei de advocate. Als de provider de gegevens van de persoon achter het account verstrekt, kunnen de pesters worden aangepakt.
Verwijderd
Instagram heeft wel het account op verzoek van de familie van het kind verwijderd. Maar advocaat J. van den Brink deelde mee, dat het Californische bedrijf in verband met de privacy persoonsgegevens niet mag verstrekken zonder tussenkomst van de rechter. Als de rechter na een afweging van belangen tot bekendmaking beslist zal het bedrijf meewerken, zo liet advocaat J. van den Brink weten.
Bron: NHD.nl

Reacties