Haal je zwemkleding maar weer uit de kast!

Regio – Vanmiddag is het vrij zonnig met 22 graden in het noordwesten tot 25 in het binnenland. Ook morgen schijnt de zon met later in de middag in het westen wolkenvelden en in de avond een kleine kans op een beetje regen. Zondag is het wisselend bewolkt, maar vanaf maandag wordt het erg zonnig en bijzonder warm. In het zuidoosten kan het ruim 30 graden worden.

Vanavond is het vrij helder en tegen zonsondergang daalt de temperatuur naar 19 graden. Komende nacht liggen de minima tussen 9 graden in het binnenland en 15 aan de kust. Plaatselijk kunnen (dichte) mistbanken ontstaan.
Morgen lost de mist snel op en is het flink zonnig. Met 24 graden op de Wadden, 25-26 in de Randstad en 27 in het zuidoosten is het warm. Later in de middag verschijnen in het westen wolkenvelden en in de avond is er een kleine kans op een beetje regen. In het midden en oosten blijft het droog. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en is matig van kracht.

Zondag komen in het hele land wolkenvelden voor, maar ook dan zijn er perioden met zon. Op een plaatselijk spatje regen na blijft het droog. In de noordwestelijke helft van het land wordt het 22-24 graden, In het zuidoosten ligt de middagtemperatuur rond 25 graden.

Maandag wordt een zonnige en zeer warme dag. In grote delen van het land stijgt de temperatuur naar 26 tot 28 en in het zuidoosten kan het met 29-30 graden tropisch worden. Omdat de wind zuidoostelijk is wordt het ook op de Wadden en aan de westkust erg warm.

Dinsdag wordt waarschijnlijk de warmste dag van de week met op veel plaatsen 28-29 graden en in het zuidoosten tropische waarden van 30-31 graden. Ook woensdag is het met 25-30 graden zeer warm en schijnt de zon langdurig.

Donderdag is het al minder warm en is er een kleine kans op een bui. Vanaf vrijdag is het 19 tot 21 graden, wat voor de tijd van het jaar vrij normale waarden zijn. Er is dan meer bewolking en daarbij kunnen we buien verwachten.

Bron: Weer Online.nl

Reacties