Grote verschillen trouwkosten in Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland lopen de kosten voor een huwelijksceremonie in het gemeentehuis erg uiteen. Het verschil tussen het hoogste en laagste tarief voor een doordeweekse bruiloft loopt op tot € 619,55. Dit en meer blijkt uit onderzoek naar gemeentelijke trouwkosten per dag van de week door trouwwebsite ThePerfectWedding.nl.

Gemiddeld betaalt een Noord-Hollands bruidspaar € 412,04 voor een gemeentelijke ceremonie op een doordeweekse dag. Voor een doordeweekse bruiloft is Amsterdam de duurste gemeente met een tarief van € 779. Inwoners van Stede Broec zijn aan de andere kant van het spectrum € 159,45 kwijt.

Trouwen in het weekend

In het weekend zijn stellen beduidend meer kwijt als ze het jawoord geven in een gemeentelijke zaal. Op zaterdag is het tarief 70% hoger en op zondag betalen koppels zelfs twee keer zoveel.

Dat komt vooral doordat de tarieven in bepaalde gemeenten erg hoog zijn. In Heemstede zijn de kosten voor een huwelijksvoltrekking het hoogst met € 1.488,90. Ook in de nabijgelegen gemeente Zandvoort brengt trouwen op zondag hoge kosten met zich mee: € 1.423,30. Bekijk hier het volledige overzicht van gemeentelijke tarieven in Noord-Holland en andere gemeenten in Nederland.

Reacties

%d bloggers liken dit: