Grootebroekse pleegmoeder moet volgens het O.M. 6 maanden de cel in.

GROOTEBROEK – Justitie heeft een jaar gevangenisstraf waarvan de helft voorwaardelijk geëist tegen de 51-jarige Anita W. uit Grootebroek. Ze wordt ervan verdacht dat ze drie keer ontucht heeft gepleegd met haar 15-jarige pleegzoon. W. bekende dat haar contact met de jongen seksuele grenzen heeft overschreden, maar ze ontkende dat er daadwerkelijk penetratie heeft plaatsgevonden. Justitie vond dit wel bewezen op basis van de verklaring van de pleegzoon.
Anita W. was als gezinsouder actief voor stichting Leekerweide en droeg daarom zorg voor het 15-jarige slachtoffer. De jongen heeft de emotionele ontwikkeling van een 3 tot 4-jarige en kampt met psychische problemen. Volgens W. zocht de jongen veel fysiek contact, wilde hij bij haar op schoot zitten en knuffelen.
Toen de man van W. in april vorig jaar 3 weken op vakantie was, vroeg hij haar in een tekstberichtje of hij bij haar in bed mocht komen liggen om te knuffelen. De vrouw zegt zelf dat de jongen haar grenzen is overgegaan en dat ze meermalen heeft gezegd dat hij moest stoppen. ”Hij is erg manipulatief en stopt niet voordat hij krijgt wat hij wil” vertelde ze de rechtbank in Alkmaar.
Maar volgens de officier legt de vrouw hiermee de verantwoordelijkheid voor wat er gebeurd is teveel bij het slachtoffer neer. De raadsman van W. vroeg de rechtbank rekening te houden met het feit dat zijn cliënt ook ooit slachtoffer is geweest van seksueel misbruik en daardoor verminderd toerekeningsvatbaar is. Daarnaast is het risico op herhaling volgens de reclassering erg klein. Daarom zou een taakstraf of een voorwaardelijke straf de meest geschikte oplossing zijn volgens hem. De rechtbank doet op 3 juli uitspraak.
Bron: WEEFF.nl

Geef een reactie