Groot Lijsttrekkersdebat Holland boven Amsterdam

I.v.m. de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen op 20 maart

Op 20 maart worden de verkiezingen gehouden voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Daarbij kan op regionaal niveau gestemd worden op een partij naar keuze. Om een helder beeld te krijgen waar de diverse politieke partijen voor staan is een Lijsttrekkersdebat georganiseerd door Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Deelnemers
Vertegenwoordigers van de SP, CDA, D66, VVD, PvdA en GroenLinks zullen een aantal stellingen over o.a. woningbouw, toerisme, bereikbaarheid, agri en energie voorgeschoteld krijgen. Op deze stellingen kan ieder reageren om zo de standpunten van de partijen helder te krijgen.


Doel
Met het organiseren van het ‘Groot Lijsttrekkersdebat Holland boven Amsterdam’ wil het Ontwikkelingsbedrijf in opdracht van de regionale gemeenten de diverse partijen een podium bieden om hun standpunten voor het voetlicht te brengen.  

Projectleider Waronne Sint van Ontwikkelingsbedrijf NHN: “Politieke partijen spelen een belangrijke rol binnen de regio. Ze zijn mede bepalend voor de wijze waarop Noord-Holland Noord zich ontwikkelt. Het is goed voor bewoners en ondernemers uit de regio te beseffen dat ze met hun stem richting geven aan hun eigen woon-, werk- en recreatieomgeving.”


Het publiek in de zaal krijgt de ruimte te participeren in het debat en op stellingen te reageren.

Voor wie
Het Groot Lijsttrekkersdebat Holland boven Amsterdam is voor inwoners uit de regio en voor vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven, overheid en onderwijs uit Noord-Holland Noord die kennis willen maken met de provinciale lijstrekkers en mee willen praten over toekomstplannen voor de regio.

Aanmelden voor het lijsttrekkersdebat kan via deze link: www.nhn.nl/debat

Locatie

Het Groot Lijsttrekkersdebat vindt plaats op 27 februari in TAQA Theater De Vest in Alkmaar. De inloop is vanaf 15:00 uur en het programma duurt tot ongeveer 18:00 uur.


Donatello Piras zal het debat leiden en is o.a. bekend van Z in Zaken en Dunk van RTL-Z.

Geef een reactie