Gezocht: Kerstcadeautjes / bioscoopkaartjes voor kinderen van de Voedselbank

Hoorn/Alkmaar, november 2018 – Voor de elfde keer op rij zetten inwoners en bedrijven uit West-Friesland zich in om kinderen blij te maken met een cadeautje tijdens kerst. Het gaat bij deze actie om mooie, lieve, leuke, kleine en grote cadeautjes voor kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank.
 
Met deze bijzondere actie willen lokale ondernemers, instellingen en organisaties de ruim 240 kinderen van deze gezinnen een (kerst)hart onder de riem steken.
 
De actie wordt al jaren breed gedragen door ondernemers en bewoners in de regio en is een bijzonder en succesvol initiatief. Ook in de regio Alkmaar kent deze mooie actie een breed draagvlak. We zijn dan ook trots dat we kunnen vertellen dat we dit jaar zowel de gezinnen afhankelijk van Voedselbank West-Friesland als de gezinnen afhankelijk van Voedselbank Alkmaar kunnen verblijden met kerstcadeautjes.
 
Cadeautjes
Voor de kinderen tussen de 0 en 12 jaar worden op verschillende locaties in West-Friesland en in de regio Alkmaar kerstbomen geplaatst met kaartjes erin. Iedereen kan een kaartje met leeftijdscategorie van een jongen of meisje uit de boom halen en voor dit kind een cadeautje kopen. Dit cadeautje kan vervolgens ingepakt weer onder de boom worden gelegd. Uiteraard kunnen mensen ook zonder kaartje een cadeautje inleveren. Dan wordt bij dat cadeautje het juiste kaartje gezocht. De cadeautjes worden persoonlijk uitgereikt vlak voor Kerstmis.
 
Naar de bios
De laatste twee jaar is het ons gelukt om vanuit donaties twee bioscoopkaartjes per kind beschikbaar te stellen voor de kinderen in de leeftijdscategorie van 13 t/m 17 jaar oud. De ouders en kinderen waren hier erg enthousiast over en daarom streven wij er ook dit jaar naar om dit opnieuw te kunnen doen.
VUE Bioscoop en van Der Valk Hoorn sponsoren ons en geven een fikse korting waardoor wij in staat zijn om voor een klein bedrag kaartjes in te kopen.
 
Dit jaar zullen er wederom kaartjes in de bomen hangen waar een verzoek voor een donatie van 6,50 euro op staat. Met deze donatie is 1 kind meteen verzekerd van een bioscoopkaartje.
 
Noord Kaap Challenge 2018
Vier inwoners uit Hoorn gaan een ijskoude uitdaging aan voor het goede doel. Op 7 december start hun roadtrip for charity vanuit Hilversum. Deze route zal eindigen in het meest noordelijke puntje van Europa, de Noordkaap in Noorwegen. Aan het einde van deze reis hopen zij een prachtig bedrag te hebben ingezameld voor het goede doel. Naast het landelijke doel (Het Rode Kruis) doneren zij 50% van de opbrengst aan een lokaal doel en dat is dit jaar Puur for Kids!
 
Uitje
We hopen dat we met uw donaties, aangevuld met de donatie van de Noord Kaap Challenge dit jaar een leuk en actief uitje kunnen organiseren voor de kinderen.
 
Wanneer en waar
Iedereen die wil meedoen aan deze bijzondere actie kan van donderdag 6 december tot en met dinsdag 18 december een kaartje pakken uit de kerstbomen op diverse locaties in West-Friesland (zie onze Facebookpagina voor de deelnemerslijst). Op woensdag 19 december zullen alle cadeautjes worden opgehaald zodat deze op vrijdag 21 december kunnen worden uitgedeeld.
 
Bijzonder 
Het bijzondere aan deze actie is dat het een unieke samenwerking is tussen lokale bedrijven en inwoners uit West-Friesland. Iedereen draagt belangeloos een steentje bij. Want zeg nu zelf, elk kind verdient het toch om met Kerstmis verwend te worden?! 
 
Donatie
Wilt u een bijdrage leveren aan een bioscoopkaartje? Maak dan uw donatie over naar banknummer NL36RABO0302407480 ten name van Vereniging Junior Kamer West-Friesland en onder vermelding van Puur for Kids.
 
Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina ‘Puur for Kids’ of ga naar www.puurforkids.nl
 
 

Geef een reactie