Gemeenteraad van Enkhuizen draagt Eduard van Zuylen voor als nieuwe burgemeester

Enkhuizen – De gemeenteraad van Enkhuizen heeft vanavond een besluit genomen over de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties voor een nieuwe burgemeester. Als het aan de raad ligt wordt E.A. (Eduard) van Zuylen (56) uit Tripscompagnie (Gr.) op 29 november 2018 geïnstalleerd als burgemeester van Enkhuizen.

De vertrouwenscommissie omschrijft Eduard van Zuylen als een kundig, gedreven en enthousiaste burgemeester. De door de gemeenteraad ingezette bestuurlijke vernieuwing ziet Van Zuylen als een uitdaging waaraan hij graag zou bijdragen.
De heer Van Zuylen is te typeren als een zichtbare en benaderbare burgemeester.

De heer Van Zuylen was gedurende de periode 2015-2017 waarnemend burgemeester van Franekeradeel; en van 2007 tot 2015 burgemeester van het Oost-Groningse Menterwolde. Daarvoor was bij docent en senior organisatieadviseur verbonden aan de Hanzehogeschool Groningen. Hij is politiek ongebonden, eerder lid van GroenLinks. Hij zal zich vestigen in Enkhuizen.

De voordracht tot benoeming van Eduard van Zuylen door de gemeenteraad is niet de laatste stap in de de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt overgegaan.

Verwacht wordt dat hij op 29 november 2018 tijdens een bijzondere raadsvergadering wordt geïnstalleerd door de Commissaris van de Koning in Noord-Holland.

Geef een reactie