Gemeente Stede-Broec gaat beslissen voor subsidie ”Hart van Stede-Broec”

Stede-Broec – Gemeente Stede-Broec gaat vanavond besluiten over een flink bedrag. Het bedrag van €37500 wil de gemeente vrij maken voor een nieuwe stichting Hart van Stede-Broec. Dat heeft onze redactie vernomen uit een vertrouwelijke bron. En een subsidie aanvraag wat de redactie in handen heeft.

Met Stichting Hart van Stede Broec wilt de stichting voorzien in de behoefte om het Streekplein optimaal te benutten. En de saamhorigheid in Stede Broec vergroten. De stichting i.o. wil er een traditie van maken om maandelijks een activiteit op het plein te realiseren van april tot en met september en in december. Het totale projectplan is ruim € 135.000,. Er wordt aan de gemeente € 37.500 subsidie gevraagd.

Terwijl het Oranjecomité maar €1750 euro aan subsidie krijgt om een leuke koningsdag te organiseren, wat een vaste traditie is in het dorp. Krijgt een nieuw feest wel een groot bedrag. ”Ons Oranjecomité moet met een klein bedrag een groot evenement verzorgen, waarbij alles al steeds duurder wordt. Waarom steunt de gemeente wel dit met een flinke bedrag, en het Oranjecomité niet?” Verteld iemand aan onze redactie die zijn naam niet bekend wilt hebben.

Geef een reactie