Geen oorzaak gevonden na onwel geworden kinderen gymzaal De Baskuul

Lutjebroek – Het tweede onderzoek naar het incident op basisschool De Baskuul in Lutjebroek heeft geen oorzaak aangetoond voor de ziekteverschijnselen van de kinderen. 

Na een eerste onderzoek heeft het RIVM in de gymzaal langdurig metingen van de luchtkwaliteit uitgevoerd en is de kwaliteit van het water onderzocht. Ook is er als second opinion door het KIWA onderzoek gedaan naar de technische installaties. De uitslagen van de onderzoeken geven aan dat er niets is gevonden wat de ziekteverschijnselen van de kinderen kan verklaren.

De gemeente geeft nu opdracht om de gymzaal preventief extra schoon te maken. Naar verwachting kan de gymzaal in de loop van volgende week weer gebruikt worden.

Omdat nog niet alle kinderen volledig zijn hersteld gaat de GGD onderzoeken of hiervoor een oorzaak kan worden gevonden.

De onderzoeken zijn uitgevoerd na het onwel worden van kinderen van basisschool De Baskuul. Na de gymles in de gymzaal naast de school zijn tot twee keer toe kinderen uit dezelfde groep ziek geworden. Dit was aanleiding voor de school en de gemeente om uitgebreid onderzoek te doen naar het incident.

Geef een reactie