Geen intocht in Hoornse haven, wel optocht door binnenstad

Hoorn – Sinterklaas heeft besloten dat hij op zaterdag 13 november niet aan wal komt in de haven van Hoorn. Het is daar namelijk altijd gezellig druk en hij wil graag dat alle kinderen en hun ouders gezond blijven. Sinterklaas komt daarom elders aan wal en maakt dan een uitgebreide ronde door de Hoornse binnenstad.

Ieder jaar is het tijdens de Sinterklaasintocht in Hoorn een gezellige drukte in de haven. De kades staan dan vol met blije kinderen en hun ouders. Vanwege de coronabesmettingen kon de intocht in 2020 niet doorgaan. En ook dit jaar zijn er een paar aanpassingen nodig, om te zorgen dat het goed en veilig kan.

Route

Sinterklaas komt op een onbekende plek aan wal en maakt daarna op zijn paardje Ozosnel een uitgebreide rondtocht door de binnenstad van Hoorn. Zo kunnen de kinderen Sinterklaas en zijn pieten goed zien, maar wel op een veilige manier. Dit is de route van Sinterklaas en zijn pieten:

11.45 uur Kleine Oost

12.00 uur Roode Steen

12.15 uur Nieuwstraat

12.30 uur Gedempte Turfhaven

13.00 uur Veemarkt

13.30 uur Grote Noord

14.00 uur Roode Steen (einde)

Advies

Om de optocht zo veilig mogelijk te houden vraagt Sinterklaas bezoekers om het aantal begeleiders per kind te beperken. Blijf gezond en geef elkaar de ruimte. Pak ook de fiets in plaats van de auto, als dat kan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.