[Foto Album] Plein vol mensen, 10,7 miljoen euro verdeeld!

Berkhout – Groot feest in het Noord-Hollandse Berkhout woensdagavond. Op het ‘kermisplein’ is tijdens een speciaal voor de bewoners georganiseerd dorpsfeest bekendgemaakt dat de Extra Kanjer van 10,7 miljoen euro op postcode 1647 AC (Oosteinde) is gevallen.

De winnaars met de volledige postcode delen de helft van de miljoenenprijs (€5,35 miljoen). Gaston Starreveld, ambassadeur van de Postcode Loterij, verraste hen op het podium met de bekende gouden envelop. De geldprijzen in de winnende postcode lopen uiteen van €189.838 tot €759.354. De ander helft (€5,35 miljoen) wordt verdeeld onder de deelnemers in de rest van het dorp. Zij winnen maximaal €7.781 per lot. Er spelen 696 loten mee in de winnende wijk.


Afgelopen zondag maakte de Postcode Loterij de eerste vier cijfers van de winnende postcode (1647) bekend in het RTL4-programma Eén tegen 100. Een groot deel van de inwoners van Berkhout speelt mee met deze winnende cijfercombinatie.

Nadat Gaston Starreveld de grootste winnaars vanavond in het zonnetje zette, maakte hij bekend hoeveel de dorpsgenoten maximaal per meespelend lot in ontvangst mogen nemen. De ruim 1500 aanwezigen vierden de winst samen met hun buurtgenoten tijdens een optreden van Nick & Simon.


Verdeling van de prijzen

De verdeling van de €5,35 miljoen is afhankelijk van de hoeveelheid verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten die in het afgelopen jaar zijn opgebouwd. Hoe langer een deelnemer met een lot meespeelt in 2019, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs is.


Nieuwjaarsdag: hoogste PostcodeKanjer ooit van €54,7 miljoen

Dit jaar pakt de Postcode Loterij groter uit dan ooit met in totaal 65,4 miljoen euro aan PostcodeKanjers. Nu met de Extra PostcodeKanjer van 10,7 miljoen euro en op 1 januari
met de hoogste PostcodeKanjer ooit van €54,7 miljoen. Ook dan vallen deelnemers weer met de hele straat of wijk in de prijzen

Later meer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *