Fietspad tussen Wognum en Zwaag weekend dicht

ZWAAG/WOGNUM – Fiets je regelmatig tussen Wognum en Zwaag over het Rijsdampad, de fietstunnel onder de Westfrisiaweg? In het weekend van vrijdag 15 juni 19.00 uur t/m maandag 18 juni 05.00 uur is de fietsonderdoorgang wegens werkzaamheden afgesloten voor (brom)fietsers.
Houd rekening met een flinke omleiding tussen de 5 en 20 minuten op de fiets. Er zijn meerdere omleidingsroutes:
▪ Vanuit Wognum naar Hoorn: via de Oude Hoornseweg, Parallelweg, Bobeldijk en Bobeldijkerweg.
▪ Vanuit Zwaagdijk naar Hoorn: via de fietsbrug naar de Oostergouw en Dorpsstraat.
▪ Vanuit Risdam naar Wognum: via De Keern en Berkmergouw over de Bobeldijkerweg, Bobeldijk, Parallelweg en Oude Hoornseweg.
▪ Vanuit de Oostergouw naar Zwaagdijk: via de fietsbrug Oostergouw.

Heiwerkzaamheden
De heiwerkzaamheden zijn van vrijdag 29 juni tot en met vrijdag 20 juli 2018 en worden overdag uitgevoerd tussen 07.00 en 19.00 uur. Bij uitloop wordt ook op zaterdag gewerkt. De heiwerkzaamheden brengen geluidsoverlast en mogelijk trillingshinder met zich mee. Tijdens deze werkzaamheden is het fietspad open.
Aanleg duiker
De werkzaamheden aan de duiker zijn van maandag 23 juli 06.00 uur tot en met vrijdag 27 juli 2018 19.00 uur. Ook deze werkzaamheden zijn overdag. Voor de werkzaamheden aan de duiker is het Rijsdampad afgesloten voor (brom)fietsers. Tijdens deze afsluiting worden (brom)fietsers omgeleid via de
Wogmergouw.
Werkzaamheden
Voor deze werkzaamheden werkt Heijmans dag en nacht om de periode van overlast zo veel mogelijk te beperken en is er bewust gekozen voor een weekend. Voor de veiligheid van de (brom)fietsers is het noodzakelijk om de fietsonderdoorgang volledig af te sluiten.
Bron: provincie Noord-Holland

Geef een reactie