FiberNH rolt kabel definitief uit in West-Friesland

WOGNUM  Met de hakken over de (boeren)sloot weliswaar, maar daardoor niet minder blij. De ambassadeurs van FiberNH vieren feest, want zij weten het nu zeker: het buitengebied van West-Friesland krijgt glasvezelinternet van FiberNH.


Glasvezelbedrijf FiberNH zag afgelopen maandag 15 oktober haar vraagbundelingsperiode van zes weken eindigen. Voorwaarde was dat minimaal 50 procent van de geselecteerde adressen uit de buitengebieden van Medemblik, Opmeer, Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland hun deelname kenbaar moest maken. En dat lukte. Op vrijdag 12 oktober gaf de teller op www.fibernh.nl nog 41 procent aan, afgelopen dinsdag prijkte de 51 procent. 

 

FiberNH kijkt terug op een geslaagde campagne. Het viel niet mee om bewoners van de afgelegen gebieden even goed te bereiken en te informeren over het aanbod. Een bijzondere rol was weggelegd voor de FiberNH ambassadeurs. Geen FiberNH personeel, maar lokale voorstanders waarvoor de buurtbewoners de deur kon openen. Elke aanmelding kreeg naast een bedankje ook een witte FiberNH vlag in de tuin. Op deze manier kregen steeds meer inwoners in de smiezen dat het glasvezelproject  speelde. 

 

Nu er zekerheid is dat het project doorgaat, is de volgende stap: het schouwen door de aannemer. Indien dat vlot verloopt, en het vorstverlet dit jaar zich laat aankondigt, kan nog voor de jaarwisseling de schop in de grond. En dat is goed nieuws voor alle deelnemers die hun internetbehoefte nu nog moeten beperken tot de capaciteit van internet via een koperdraad. De verwachting is dat in het tweede kwartaal van 2019 de eerste lampjes op de glasvezelmodems groen zullen branden. 

In de tussentijd zit FiberNH niet stil, want ook de gemeenten Alkmaar en Heerhugowaard zitten met hetzelfde probleem: hun buitengebieden willen ook snel online. Daarom wordt er een tweede vraagbundelingsperiode in Noord-Holland gehouden: van 22 oktober t/m 3 december wordt in deze twee gemeenten de animo voor FiberNH glasvezelinternet getoetst. En ook hier is 50 procent voldoende om het beoogde glasvezelnetwerk uit te breiden.

 

Gelukkig zullen de abonnees uit Medemblik, Opmeer, Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland daar dan weer niets in hun internetsnelheid van merken.

Geef een reactie