Feestelijke start DrinkWater campagne op R.K. De Ark in Hensbroek

Woensdag 19 augustus is de feestelijke start van de DrinkWater campagne op R.K. basisschool De Ark in Hensbroek. De DrinkWater campagne is onderdeel van de landelijke JOGG aanpak, gezonde jeugd, gezonde toekomst. De Ark is de eerste basisschool in onze gemeente die start met de DrinkWater campagne.

De gemeente wil kinderen en hun ouders laten ervaren dat gezond eten en bewegen leuk en lekker is. En dat je je er gezonder en fitter bij gaat voelen. ‘Water drinken moet weer de normaalste zaak van de wereld worden’, aldus wethouder Win Bijman. ‘In gezoete dranken zit vaak meer dan 4 suikerklontjes. In samenwerking met de scholen, peuterspeelzalen en kinderopvang willen we kinderen daar meer bewust van maken.’

Vaker een waterbreak voor alle kinderen

De deelnemende scholen geven zelf invulling aan het thema DrinkWater. Vanaf de start van het nieuwe schooljaar wordt op De Ark het drinken van water gestimuleerd en zijn er vaker waterbreaks. Dit betekent dat de kinderen vaker water gaan drinken. Dit kan na het buitenspelen, na de gym of gewoon tussendoor. Om het water drinken leuker te maken krijgen alle kinderen een eigen DrinkWater bidon. Voor alle groepen is lesmateriaal beschikbaar die het drinken van water leuk en cool maken. Wethouder Win Bijman: ‘Met deze aanpak streven we naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, spelen en sporten in een omgeving waarin een gezonde leefstijl heel normaal is’. 

Informatie over JOGG aanpak een meerjarig programma

JOGG, gezonde jeugd, gezonde toekomst is een landelijk initiatief dat zich richt op jongeren (0-19 jaar), hun ouders en hun omgeving. Dit resulteert in een meerjarig programma met verschillende acties zoals meer aandacht voor voeding en beweging op school, betere sport- en speelfaciliteiten en voorlichting aan ouders.

Het doel is om meer kinderen op gezond gewicht te krijgen en overgewicht en obesitas bij jongeren te verminderen. De gemeente gaat dit samen met het bedrijfsleven, scholen, sportclubs en andere organisaties aanpakken. JOGG-regisseur Judith Gielens coördineert de initiatieven. Kijk voor meer informatie op www.jogg.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.