Fashioncheque voor kinderen

Regio – Ouders/verzorgers die minder te besteden hebben, kunnen zich vanaf 15 november 2018 melden bij de gemeente voor een fashioncheque om nieuwe kleding voor hun kind(eren) (4-18 jaar) te kopen. Heeft uw kind een nieuwe winterjas nodig? Of misschien nieuwe schoenen voor de winter? Met de fashioncheque kan ieder kind dat tot de doelgroep behoort voor € 200 kleding kopen bij aangesloten winkels.
Hoe aanmelden?
Op 15 november maakt de gemeente via de website bekend waar de inkomensgrens om aanspraak te kunnen maken op de fashioncheque ligt. U kunt het aanmeldformulier online invullen via de website van de gemeente. Komt u er niet uit? Kom dan vanaf 15 november naar een van de spreekuren bijzondere bijstand of schuldhulpverlening. De tijdstippen en locaties van deze spreekuren worden nog bekendgemaakt. Een afspraak maken is niet nodig.
Let op: pas vanaf 15 november kunt u zich aanmelden voor de cheque.
Klijnsma-gelden
Deze fashioncheque wordt mogelijk gemaakt door een eenmalige subsidie van de rijksoverheid, ook wel de Klijnsma-gelden genoemd. In januari 2017 stelde toenmalig staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid € 4 miljoen beschikbaar voor projecten die armoede tegengaan en die voorkomen dat mensen in de schulden komen. Alle gemeenten in Nederland krijgen een deel en mogen zelf beslissen hoe zij dit geld besteden.

Geef een reactie