Facebookpagina ’Laat Julianapark ongerept’ krijgt massaal leden

HOORN – Op Facebook hebben de tegenstanders van een aanlegplek voor de riviercruisevaart zich gebundeld. De pagina ’Laat Julianapark ongerept’ had binnen enkele uren tijd ruim 1500 leden.

De pagina werd donderdagmorgen aangemaakt door Monique Ploeg. Ze stelt dat ’de gemeente Hoorn voornemens is het aanzicht van het Julianapark drastisch te wijzigen’.

,,Met onder andere strekdammen, een bootterminal en wijziging parkeerbeleid komt dit mooie redelijk authentieke stuk natuur te vervallen. Straks kijken we tegen boten aan, aanlegsteigers, een terminal.’’

Ze doelt daarmee op ideeën die er leven om de witte vloot te laten afmeren ter hoogte van het ABC. Afgelopen week bleek dat de politiek hierover ernstig is verdeeld.

 Op petities.nl kan inmiddels getekend worden tegen de aantasting van het park. Dat liep nog niet meteen storm: aan het einde van de middag was deze zo’n dertig maal getekend. De petitie gaat gepaard met een afbeelding waarop negen cruiseschepen bij het ABC liggen, omgeven door een bruine drab.

 

Het aantal leden van de Facebookpagina nam snel toe, doordat leden van de pagina ook weer andere Facebookers konden toevoegen. Een van de leden riep op 12 juli het stadhuis te bestormen.

Bron: Nhd.nl

Reacties