Extra informatie kermis Hoorn Parkeerplek tot de fietsenstalling en overige info

Hoorn – Van zaterdag 10 augustus tot en met maandag 19 augustus staat de kermis in de binnenstad. U leest hier alles over praktische zaken als openingstijden, bereikbaarheid en voorzieningen.

Van zaterdag 10 augustus tot en met maandag 19 augustus staat de kermis in de binnenstad. U leest hier alles over praktische zaken als openingstijden, bereikbaarheid en voorzieningen.

Opbouw

De opbouw van de grote attracties op de Vale Hen is dinsdag 6 augustus gestart. De opbouw van de andere attracties start op woensdag 7 augustus vanaf 18.00 uur.

Kermisteam

Tijdens de kermis is het kermisteam telefonisch bereikbaar op het nummer 06 20 00 02 55. De teamleden zijn herkenbaar aan hun oranje shirt.

Openingstijden

De kermis gaat iedere dag om 14.00 uur open. Dinsdag 13 augustus start de speciale prikkelarme kermis om 13.00 uur. Woensdag 14 en zaterdag 17 augustus begint de kermis om 12.00 uur. De kermis stopt om 00.00 uur. Op vrijdag 16 augustus en beide zaterdagen draait de kermis een uur langer, tot 1.00 uur.

Fietsenstallingen

Er zijn gratis, beheerde fietsenstallingen op de kop van de Veemarkt en aan het eind van de Gedempte Turfhaven. Op de Veemarkt zijn de beheerders aanwezig op alle kermisdagen tot 18.00 uur, alleen op vrijdag tot 2.00 uur. Op de Gedempte Turfhaven wordt de stalling beheerd tot 1.00 uur. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus is dat tot 2.00 uur. En op Lappendag van 7.00 tot 18.00 uur. Op de hoek van de Westerdijk en de Hoge Vest wordt een extra fietsenstalling ingericht.

EHBO

Vrijwilligers van het Rode Kruis bemannen de EHBO-post op het Dal. De post is geopend wanneer de kermis open is.

Pendelbus

Een gratis pendelbus maakt het aantrekkelijk om op vrijdagavond (vuurwerk) en maandag (Lappendag) op het terrein van Hof van Hoorn (Van Aalstweg) te parkeren. Vanaf de Provincialeweg worden automobilisten op dit terrein gewezen. De pendelbus rijdt op vrijdag 16 augustus van 19.00 tot 1.00 uur en op maandag 19 augustus van 7.00 tot 16.00 uur tussen Hof van Hoorn en het Stationsplein.

Toiletten

Op de Dubbele Buurt, de Gedempte Turfhaven, het Dal, het Kerkplein en de Roode Steen staan toiletwagens.

Zaterdagmarkten

Tijdens de kermis verhuizen de reguliere zaterdagmarkten van 10 en 17 augustus naar het Grote Noord.

Lappendag

De cafés in de binnenstad zijn op Lappendag tussen 17.00 en 20.00 uur gesloten. Ook is het verboden voor alle horecabedrijven in Hoorn om hun bedrijf, of delen daarvan, tijdens deze uren te openen voor feesten met een niet besloten karakter. De burgemeester heeft de slijterijen, afhaalrestaurants en supermarkten in de binnenstad verboden na 17.00 uur (zwak-) alcoholhoudende drank te verkopen. Ook geeft de burgemeester deze winkels in overweging om van 17.00 tot 20.00 uur te sluiten.

Verkeersmaatregelen en programma kermis

Er gelden van 5 tot en met 21 augustus diverse verkeersmaatregelen om het verkeer zo goed mogelijk in en naar de stad te laten rijden. In het nieuwsbericht Verkeersmaatregelen tijdens Hoornse kermis vindt u al deze maatregelen. Bent u benieuwd naar het programma van deze 574e editie van de kermis? U leest het in het nieuwsbericht Kermis van 10 tot en met 19 augustus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *