Enkhuizen heeft nu een Hartjessteeg

Enkhuizen – Donderdag 11 oktober onthulde wethouder Erik Struijlaart de naam van de steeg aan Paludanushof in Enkhuizen. De steeg heet voortaan ‘Hartjessteeg’. Hiermee beloont de gemeente een inwonersinitiatief.

Stoepkrijt hartjes
Bezoekers van de steeg bij de Paludanushof richting de Bierkade treffen vaak een vrolijke steeg aan. De grond is dan versierd met gekleurde hartjes van stoepkrijt met daarbij de tekst ‘hartjessteeg’. Inwoonster Liesbeth Bleeker vroeg de gemeente iets te doen met dit kinderinitiatief. “Ik vind het persoonlijk heel mooi om te zien hoe de actie van u zo veel vrolijkheid en blijdschap bij een gezin en betrokkenen brengt. Ook de Gemeente Enkhuizen maakt de wereld een beetje vrolijker” aldus mevrouw Bleeker.

Jilke
De hartjes worden getekend door de 12-jarige Jilke Schoenmaker die aan de Paludanushof woont. Jilke heeft een autistisme spectrum stoornis. Samen met haar begeleidster tekent zij de hartjes wat haar veel rust brengt. Op de dag van de onthulling was de steeg extra feestelijk gemaakt met hartjesballonnen en ontvingen de aanwezigen koffie met een hartjeskoekje.

Geef een reactie