Enkhuizen druk bezig met voorbereiding noodlokalen

Enkhuizen – Deze week beginnen de werkzaamheden op en rond basisschool Het Driespan.

Er komt een noodgebouw met 10 klaslokalen op het terrein waar nu een voetbalveldje is. De school wordt gebouwd met behulp van speciale units. Als alles volgens planning verloopt, is het noodgebouw half november gereed. Vanaf dat moment kunnen alle kinderen weer gezamenlijk naar school in het noodgebouw.

Het realiseren van een noodgebouw neemt enkele weken in beslag. Daarom is naar een tussenoplossing gezocht, zodat de kinderen vanaf maandag 30 oktober weer dagelijks naar school kunnen. De klassen worden verspreid ondergebracht in andere gebouwen. De kleuterklassen kunnen op de locatie De Klaverweid terecht. De middenbouw leerlingen kunnen terecht in een extra noodlokaal op het voormalige schoolplein. Dit lokaal wordt deze week nog geplaatst. Voor de bovenbouw leerlingen zijn er 5 klassen beschikbaar op de RSG.

De aannemer en de gemeente beginnen deze week met:

• het geschikt maken van het schoolplein voor het plaatsen van een noodlokaal,

• het egaliseren van de grond en verwijderen van beplanting op het terrein achter de school (het voetbalveldje).

• het doortrekken van riolering en andere nutsvoorzieningen naar het terrein waar het noodgebouw komt. Vanaf volgende week worden de units geplaatst.

De gemeente is bezig met het selecteren van een aannemer om het en af te voeren. Wanneer deze werkzaamheden starten en hoelang dit duurt, is nog niet bekend.

Reacties