ENKHUIZEN ALS LAATSTE IN NEDERLAND ZONDER GEMEENTE-BESTUUR

ENKHUIZEN – Op de gemeente Enkhuizen na, hebben nagenoeg alle gemeenten in Nederland weer een compleet college van burgemeesters en wethouders. Als overmorgen de gemeente Oudewater (Utrecht) instemt met de voordracht van de nieuwe wethouders, blijft Enkhuizen nog als enige over zonder gemeentebestuur.
Dat meldt de NOS vandaag. Eind april werd bekend dat het vormen van een coalitie onmogelijk zou zijn volgens formateur Raymond Keur die met alle fracties in gesprek is gegaan. Het voorstel toen luidde om van het coalitie-idee af te stappen en te streven naar een raadsbreed akkoord.
Vanavond zal de gemeenteraad vergaderen over het akkoord. Als deze wordt aanvaardt, moeten er nog wethouders worden gezocht die het afgesproken beleid moeten uitvoeren. De vraag is of dat op korte termijn lukt.
Als niet binnen een week de nieuwe wethouders worden benoemd, schuift alles door naar september. De formatie zal in dat geval langer dan 160 dagen duren, dat is vermoedelijk een nationaal record, zo meldt de NOS.

Geef een reactie