Eerste fashioncheques zijn uitgereikt

In de gemeente Drechterland zijn de eerste tientallen fashioncheques uitgereikt. Ouders/verzorgers die minder te besteden hebben, kunnen zich sinds 15 november melden bij de gemeente voor deze kledingbon ter waarde van 200 euro. Ook de Geldkrant is goed gelezen. Deze krant is huis aan huis verspreid en geeft mensen adviezen over hun financiën. Sinds de verspreiding eind oktober is het aantal aanvragen voor bijzondere bijstand toegenomen.
Fashioncheque aanvragen
Met de fashioncheque kan ieder kind dat tot de doelgroep behoort voor € 200,- kleding kopen bij aangesloten winkels. Op www.drechterland.nl/fashioncheque kunt u zien waar de inkomensgrens ligt. Valt uw inkomen onder de grens, vul dan meteen het online aanmeldformulier in. Of kom naar een van de spreekuren bijzondere bijstand of schuldhulpverlening. Zie de website voor tijden en locaties.
Klijnsmagelden
De fashioncheque wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de rijksoverheid, ook wel de Klijnsmagelden genoemd. In januari 2017 stelde toenmalig staatssecretaris Jetta Klijnsma € 4 miljoen beschikbaar voor projecten die armoede tegengaan en die voorkomen dat mensen in de schulden komen. Alle gemeenten in Nederland krijgen een deel en mogen zelf beslissen hoe zij dit geld besteden.

Geef een reactie