Eenhoornzegel voor 50 jaar Zonnebloem Zwaag/Zwaagdijk-West

De Zonnebloemafdeling Zwaag-Zwaagdijk-West bestaat 50 jaar. Wethouder Nel Douw overhandigt de afdeling daarom een Eenhoornzegel ter waarde van 500 euro. Dat gebeurt op zondag 25 maart tijdens de viering van het jubileum van de afdeling.
 
De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking, die daardoor aan huis gekluisterd zijn en dreigen te vereenzamen. Het betekent voor deze mensen veel dat zij bezoek krijgen en zo af en toe een uitstapje maken. De Zonnebloem afdeling Zwaag/Zwaagdijk-West zorgt daarvoor met 45 vrijwilligers. Samen besturen zij de afdeling, bezoeken zij de gasten en verzorgen zij de jaarlijkse lotenverkoop.
 
Op stap in eigen dorp en verder
De afdeling organiseert allerlei activiteiten voor de gasten. Bij uitstapjes begeleiden de vrijwilligers de gasten. Zo gaat er ieder jaar een bus vol met gasten en vrijwilligers naar Schagen om te winkelen, wandelen de vrijwilligers door Zwaag met mensen die van een rolstoel afhankelijk zijn, bezoeken zij lokale bedrijven of bijvoorbeeld toneel- en musicaluitvoeringen in de dorpen.
 
Waardering
Als waardering voor het vele vrijwilligerswerk in de stad, komen verenigingen en stichtingen die een jubileum van 25, 50, 75, 100 jaar (en zo verder) vieren in aanmerking voor een Eenhoornzegel. Men moet dan wel ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en het jubileum kenbaar maken bij de gemeente.

Geef een reactie