Een dag na de brand op het Driespan, alleen puin is er nog over

Enkhuizen – Zaterdag brandde de school door een onbekende oorzaak volledig af. De brandweer waren met meerdere korpsen ter plaatsen, maar het blussen van het pand was moeilijk door de enorme hitte. Toen de brandweer eenmaal een gat via het dak had gemaakt ging het vrij snel, de vlammen kwamen uit het dak vandaan. Het aangrenzende pand van Berend Botje is gespaard, maar de kinderen zullen voorlopig op een andere locatie opgevangen moeten worden.

Er moesten zaterdagavond zes woningen worden ontruimd vanwege de dikke rook die vanuit het brandende gebouw kwam. De rook ging eerst recht omhoog maar later ging deze door de wind recht over de woningen heen. Zondagochtend werden er in de woningen controles gedaan op koolmonoxide, daarna mochten de bewoners weer terug naar hun woning.

Zondagochtend is pas goed te zien wat er zaterdag heeft afgespeeld op de school, de restanten van de school die nog overeind staan zijn omheind met hekken. Ouders stonden met hun kinderen te kijken naar de smeulende resten. De kinderen weten niet wat ze nu moeten, of ze nu vakantie hebben, of dat ze naar een andere school moeten en of ze bij hun vriendjes en vriendinnetjes in de klas komen.

Dat een school afbrand is niet de eerste keer. Het Driespan had oorspronkelijk drie vestigingen in Enkhuizen. Het gebouw dat aan de Reigerweg stond werd in 2010 verlaten en brandde in 2012 tot aan de grond toe af. Het gebouw werd dan wel niet meer gebruikt, maar er lagen nog steeds spullen in van leraren. Een paar van hen maakt het nu voor de tweede keer mee dat ze hun spullen kwijt zijn. Het Driespan heeft nu nog één vestiging over aan de Klaverweid.

Foto’s: Daniëlle Rood

Reacties