EEN BRUG TE VER

ENKHUIZEN – Bewoners van De Laars voeren actie om brug 75 te behouden. De gemeente is van plan het bruggetje weg te bezuinigen, maar daar is lang niet iedereen het mee eens.Volgens de gemeente kost het jaarlijks zo’n €5000,- om de brug te onderhouden, maar de actievoerders trekken dit in twijfel en noemen de brug een belangrijk onderdeel van de saamhorigheid in De Laars.

“Kinderen kunnen verkeers veiliger oversteken bij de veelvuldig gebruikte brug 75 […] dan bij brug 74 waar een voetpad tussen de gracht en woning o.a. niet toegankelijk is voor kinderwagens en fietsen aan de hand, ” aldus bewoners van De Laars.
Op Facebook zijn de meningen verdeeld over de actie. Waar de één de actievoerders steunt, noemt de ander het aanstellerij.

Als de brug verdwijnt zullen mensen zo’n 160 meter om moeten lopen om over te kunnen steken. Niet onoverkomelijk, vinden tegenstanders.
De actievoerders zelf zien liever dat brug 75 gerenoveerd wordt en stellen voor om hem zelf elke zes jaar van een likje verf te voorzien. De brug werd sowieso al regelmatig schoongemaakt door bewoners.
Bron: Weeff.nl

Reacties