Drukke nachten voor Politie Basisteam Hoorn

Hoorn – Afgelopen twee nachten heeft de politie in totaal 11 personen aangehouden voor het rijden onder invloed in het verkeer. Dit ging niet geheel zonder slag of stoot. 1 van de aangehouden personen probeerde weg te komen vanuit de binnenstad en werd achtervolgd door meerdere politievoertuigen over de Provincialeweg te Hoorn.

Tussen de kruising van het Keern en de turborotonde stonden andere agenten met een aanhouding op de provinciale weg. De verdachte die achtervolgd werd wurmde zijn voertuig tussen deze agenten en hun voertuigen door, een snel reagerende agent probeerde zijn politie voertuig nog voor de verdachte te zetten maar de verdachte was net te snel. Gelukkig kon de politie de verdachte al snel aanhouden op de Blauwe Berg te Hoorn.

Er zijn meerdere rijbewijzen ingevorderd, dagvaardingen uitgereikt en hoge bekeuringen uitgedeeld.

-Verder is de politie actief geweest in de Kersenboogerd in burger, opvallend met de bikes, een motor en meerdere voertuigen. In de beide nachten heeft de politie maar 1 melding ontvangen van overlast door jeugd aldaar.

De politie heeft veel informatie opgedaan in de wijk. En heeft interessante voertuigen en personen kunnen controleren.

-Het uitgaansleven was drukbezocht en over het algemeen goed verlopen. Een paar kleine opstootjes/vechtpartijen waar de politie weinig mee kon/moest.

1 persoon die uit een kroeg op de Roode Steen gezet was viel hard met zijn hoofd op straat. Dat de agenten aankwamen zagen zij hem liggen en was zijn lichaam hevig aan schokken en plaste hij in zijn broek. De agenten verzochten direct om een ambulance, maakten samen met de portiers zijn luchtweg vrij en probeerden de persoon in een stabiele zijlegging te leggen. Echter kwam de persoon kort daarop bij en probeerde hij de agenten neer te slaan. De agenten brachten hem onder controle en vertelden dat de ambulance onderweg was. Hij moest er niets van weten en bleef zich verzetten tegen de agenten. Hij was zwaar onder invloed van alcohol en misschien wel meer..

Het ambulance personeel deelde de agenten mede dat hij mee moest naar het ziekenhuis. Al vechtend hebben de agenten hem de ambulance in moeten trekken en daar hem moeten fixeren op de brancard. Hij bleef in verzet waardoor de agenten voor de veiligheid van het ambulance personeel mee moesten rijden achterin met de agressieve patiënt en in het ziekenhuis werd hij naar 3 spuiten eindelijk rustig.

Andere agenten brachten het dienstvoertuig van de collega’s in het ziekenhuis naar het ziekenhuis toe zodat ze ook weer inzetbaar waren nadat ze daar klaar waren.

Reacties

%d bloggers liken dit: