Drooglegging Lappendag Hoorn één uur korter

Hoorn – De gemeente Hoorn gaat dit jaar de een proef doen om de drooglegging tijdens Lappendag één uur later, om 17:00 uur in te laten gaan. In de ochtend mogen horecagelegenheden en winkeliers pas vanaf 9:00 uur alcohol verkopen. Dit besloot de burgemeester na verzoeken van horecaondernemers.

In Hoorn is de verkoop van alcohol tussen 16:00 en 20:00 uur tijdens Lappendag al jaren verboden. Dit naar aanleiding van problemen in het verleden op het gebied van openbare orde en veiligheid. Horecaondernemers vragen al langere tijd om versoepeling van deze zogenaamde drooglegging. Volgens de ondernemers is het feest van Lappendag in de loop der jaren veranderd. Mensen gaan niet meer zo vroeg naar de kroeg om te drinken. Het grootste deel van de bezoekers komt pas aan het einde van de ochtend of het begin van de middag naar de stad. Daarom stelden de ondernemers een drooglegging van 17:00 tot 20:00 voor. In de ochtend mag pas vanaf 9 uur alcohol verkocht worden.

Mede op basis van een advies van de politie besloot burgemeester Jan Nieuweburg om de komende drie jaar een proef te houden met deze aanpassing van de regels voor Lappendag. Op deze manier kan de gemeente toetsen of de drooglegging op Lappendag op den duur misschien helemaal niet meer nodig is. Ieder jaar wordt bekeken hoe de proef is verlopen en of deze ook het volgende jaar doorgaat.

Reacties

%d bloggers liken dit: