Draverij Enkhuizen gaat mogelijk niet door, brouwerij De Werf stelt eisen

ENKHUIZEN – De nieuwe bierbrouwerij in Enkhuizen, De Werf, heeft het bestuur van de draverijvereniging in Enkhuizen laten weten dat zij hoe dan ook de hoofdingang van haar brouwerij tijdens de draverij gewoon wil blijven gebruiken. Dat meldt mediapartner WEEFF.
Er moet volgens de brouwerij ter hoogte van de hoofdingang een oversteek komen zodat bezoekers van de draverij over de baan naar de brouwerij kunnen lopen. Het draverijbestuur weigert dit omdat de baan daar te smal is voor een oversteek maar ook omdat het te dicht bij het start en keerpunt ligt op de baan.
De Stichting Nederlandse Draf- en Rensport, de NDR, ziet het liefst helemaal geen oversteken op draverijbanen en wil dan ook dat de oversteek bij het kruispunt Spoorstraat/Paktuinen ook weggaat, ze staat het nu toe onder de voorwaarde dat de oversteekplaats dicht gaat tijdens de wedstrijden.
Volgens De Werf is achterom bij de brouwerij naar binnengaan geen optie omdat de bezoekers dan door de bierbrouwerij moeten lopen en dat gaat ten koste van de hygiëne.  De brouwerij staat wel open voor een optie van pontons zodat de bezoekers over het water naar het terras van de brouwerij kunnen lopen alleen moet de draverij de kosten dragen.
Het is nu aan het gemeentebestuur om de partijen bijeen te krijgen en met een oplossing te komen, komt die er niet dan ziet het er slecht uit voor de draverij in Enkhuizen.
Bron: WEEFF.nl

Geef een reactie