Doe mee met Warmetruiendag!

Maak een selfie in uw warmste trui en win een waardebon!

Ligt uw warme trui al klaar? Op vrijdag 5 februari is het weer zo ver: nationale Warmetruiendag. Met deze dag wordt iedereen uitgedaagd de verwarming een standje lager te zetten om energie te besparen en ter compensatie een warme trui te dragen. De gemeente nodigt u uit om mee te doen met dit initiatief: wie op 5 februari een selfie plaatst onder het Warmetruienbericht op de Facebookpagina van gemeente Drechterland, maakt kans op een waardebon. 

Warmetruiendag is hét moment om stil te staan bij ons energieverbruik en dus ook energiebesparing. Met de verwarming één graadje lager, bespaart u alleen al 6% energie en tientallen euro’s per jaar. De landelijke dag wordt jaarlijks georganiseerd door Klimaatverbond Nederland. Gemeente Drechterland doet hier aan mee. Doet u samen met ons mee?

Ook wethouder Jeroen Broeders vindt Warmetruiendagleuk én belangrijk: “Een dikke trui aantrekken is een makkelijke manier om energie te besparen! Natuurlijk is het belangrijk om aandacht te hebben voor oplossingen als betere isolatie en energiezuinige apparaten, maar ook dit soort kleine stapjes hebben uiteindelijk veel effect. Een warme trui pak je zo uit de kast, terwijl het nog jaren kan duren voordat je toe bent aan een nieuwe vriezer. Dus hup, trek aan die trui. Zo dragen we samen bij aan een duurzamer Drechterland.”


Subsidie
Gemeente Drechterland draagt onder andere ook haar steentje bij door het verstrekken van subsidies voor energiebesparende maatregelen. Ook kunt u zich nog tot 1 maart 2021 aanmelden voor een gratis persoonlijk telefonisch adviesgesprek met een adviseur van het Duurzaam Bouwloket (zie www.duurzaambouwloket.nl).Tijdens dit consult krijgt u advies over slimme oplossingen voor energiebesparing, op basis van uw persoonlijke thuissituatie. oplossingen voor energiebesparing. 

Hoe doet u mee?

Op de Facebookpagina van de gemeente komt vrijdagochtend een bericht over  Warmetruiendag. Plaats daar als reactie de foto van uzelf en/of uw gezin met warme trui(en) aan. Met uw deelname maakt u kans op een digitale waardebon ter waarde van 60 euro om uw huis te isoleren. Met de digitale waardebon kunnen energiebesparende producten worden aangeschaft, zoals tochtstrips, isolerende radiatorfolie en een waterbesparende douchetimer.

De prijswinnaar wordt in de week van 8 februari bekend gemaakt via de gezamenlijke SED-website over duurzaamheid: www.samenenduurzaam.nl.

Reacties

%d bloggers liken dit: