DEZE ZOMER BOOTVERBINDING TUSSEN AMSTERDAM EN ZUIDERZEEMUSEUM ENKHUIZEN

Enkhuizen – Er is deze zomer natuurlijk genoeg te doen aan leuke activiteiten. Maar wil je echte even een dagje er helemaal tussenuit en het gevoel hebben dat je op een mini-vakantie bent geweest? Vaar dan in augustus mee van Amsterdam naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.
In de maand augustus vaart Rederij het IJ 9 keer met het schip de Stortemelk vanaf Amsterdam Centraal Station naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Een prachtige ontspannen vaartocht van 4 uur over het Markermeer, de voormalige Zuiderzee. Geen haast, maar lekker om je heen kijken en genieten van Nederland vanaf het water. Het Markermeer is een geweldige plek om er even helemaal tussenuit te zijn. Het weidse uitzicht vanaf het schip, het rustig voortbewegen op de golven en ondertussen een heerlijk vers afgebakken broodje uit de keuken. Dat is wat Rob Aarnoudse, eigenaar van Rederij het IJ, wil meegeven aan zijn klanten. “Elke zomer proberen we een mooie culturele bestemming te vinden aan het Markermeer waar we mensen naar toe brengen vanaf Amsterdam. Dit jaar is het het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen geworden. Een prachtige nostalgische plek waar ook nog eens het verhaal verteld wordt van de mensen die langs de Zuiderzee woonden. De zee die nu het Markermeer heet en waar wij overheen varen.” zegt Rob. “Daarnaast is de samenwerking met dit museum zeer prettig.” Via het museum is Rederij het IJ ook in contact gekomen met de VVV in Enkhuizen en de organisatie Fietsrelax. Toeristen en inwoners van Enkhuizen kunnen nu ook via het VVV Enkhuizen kaartjes kopen voor de boottocht die ‘s middags van Enkhuizen naar Amsterdam vaart. De organisatie Fietsrelax heeft een leuke fietsvakantie van 3 dagen rondom de boottocht en het museum georganiseerd, inclusief overnachtingen in Enkhuizen en Amsterdam. Deze fietsvakanties starten op 9 verschillende data in de maand augustus.
De boottocht wordt georganiseerd op het schip de Stortemelk, de voormalige veerboot van de Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) die van Harlingen naar Terschelling voer. Het schip is omgebouwd tot een klassiek dagpassagiersschip met twee buitendekken waaronder een groot panoramadek. Ook bij minder weer valt er vanuit de gezellige salons genoeg te zien en zijn er spelletjes aanwezig voor de kinderen.
Van 7 t/m 26 augustus vertrekt het schip op dinsdag, donderdag en zondag om 10.00u vanaf Steiger 14 achter het Amsterdam Centraal Station. Rond 14.00u komt het schip aan in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Om 14.15u vertrekt het schip vanaf het Zuiderzeemuseum, via de extra opstapmogelijkheid in de Veerhaven om 14.30u (reserveren verplicht), weer richting Amsterdam. Rond 18.30u komt het schip aan in hartje Amsterdam, achter Amsterdam C.S.
De kosten voor de boottocht inclusief entree tot het Zuiderzeemuseum zijn € 32,50 voor volwassenen. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar € 17,50. Museumjaarkaarthouders en Bankgiro Loterij VIP-kaarthouders betalen €19,50. Kaarten zijn online te koop via www.rederijhetij.nl/minicruises. Contact met Rederij het IJ kan via info@rederijhetij.nl of 020 – 341 73 96.

Geef een reactie