CURSUS VALPREVENTIE IN AVENHORN EN OBDAM

Iedere zes minuten beland er iemand van 65 jaar of ouder op de Spoedeisende Hulp na een valincident. De gemeente Koggenland slaat de handen ineen met Omring om een cursus valpreventie te organiseren. Gestart wordt in Obdam en Avenhorn.
 
Gemiddeld vallen 65-plussers drie keer per jaar. Vallen is dan ook de meest voorkomende oorzaak van ernstig letsel bij ouderen. Een val kan zeer ingrijpende gevolgen hebben voor gezondheid en zelfstandigheid. Tijdens de training Beter op de Been gaan aanwezigen zelf aan de slag om vallen te voorkomen. De training bestaat uit twee delen: een informatiegedeelte over valrisico’s en een oefengedeelte.
 
De zekerheid van goede kwaliteit
De training Beter op de Been is ontworpen volgens de richtlijn ‘In Balans’ en wordt gegeven door een fysiotherapeut van Omring die tevens gecertificeerd ‘In Balans’ trainer is. In Balans is ontwikkeld op basis van kennis uit wetenschappelijk onderzoek naar effectieve valpreventie. Uit onderzoek blijkt dat ouderen na het volgen van de cursus maar liefst 61% minder kans maken om te vallen en dat hun valangst met 37% afneemt.
 
Data en locaties
De cursus start op woensdag 4 april van 10.00 tot 12.00 uur in Op ’t Snijdersveld in Obdam. Opgave woensdagochtend op locatie van 10:00 uur tot 11:30 of via t.kunst@koggenland.nl.
Daarnaast start de cursus op donderdag 5 april in Avenhorn, locatie Vijverstate van 10.00 tot 12.00 uur. Opgave woensdagochtend op locatie van 10:00 uur tot 11:30 of via beheervijverstate@gmail.com. De valpreventiecursus bestaat uit vier lessen van twee uur en kost € 50,- met Omringpas. Zonder Omringpas betaalt u €57,50. Aanmelden kan tot 28 maart.
 
Vergoeding zorgverzekering
De kosten van deze training worden in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar. Informeer voor de exacte vergoeding bij uw zorgverzekeraar.

Geef een reactie