COLLEGE KOGGENLAND SCHENKT ZORGLOCATIES TABLETS

Het coronavirus grijpt om zich, het is een moeilijke periode voor iedereen. De getroffen maatregelen zijn enorm belangrijk, maar hebben ook veel impact op het leven van bewoners van zorglocaties. Het college van gemeente Koggenland heeft om die reden acht zorglocaties in de gemeente ieder twee tablets geschonken (16 in totaal). Dit met als doel op die manier videobellen, digitaal puzzelen, Youtube kijken en spelletjes spelen voor bewoners mogelijk te maken. En zo deze periode voor hen iets prettiger en minder eenzaam te maken. Dinsdag 31 maart heeft het college de zorglocaties bezocht en de tablets persoonlijk bezorgd.

Deze moeilijke periode vraagt veel vanbewoners en medewerkers van zorglocaties. Minder sociale contacten, geen bezoek of vrijwilligers die kunnen ondersteunen. Geen gezamenlijke activiteiten, dit alles heeft veel impact. Het college bewondert de onvermoeibare liefdevolle inzet van demedewerkers, zij zijn enorm belangrijk. Ook voor hen hebben de maatregelen effect op de werkdruk en manier van werken.

Eenzaamheid verminderen, geluksmomentjes vergroten

Het college van burgemeester en wethouders  van Koggenland wil een bijdrage leveren aan het verminderen van eenzaamheid voor de bewoners en het vergroten van het werkplezier van medewerkers van de zorglocaties. Er is navraag gedaan over wat de gemeente zou kunnen doen, om deze periode aangenamer te maken. Marieke Boots, verpleegkundige bij De Rustenburcht, gaf aan dat tablets heel welkom zijn. Katoengaren en puzzels maken de bewoners ook blij, maar het echte verschil maken tablets door de mogelijkheid de wereld binnen en buiten de zorglocaties met elkaar  (in beeld) te kunnen verbinden.

Binnen en buiten verbinden

De tablets maken digitaal (video)contact van bewoners met familie en vrienden buiten de zorglocatie makkelijker. Ook kan er ter vermaak een digitaal spelletje of puzzel gedaan doen. Of via Youtube een film kunnen kijken of door het luisteren naar liedjes van vroeger gelukkigere tijden laten herleven. Het zal niet alle zorgen en werkdruk wegnemen, maar dit cadeau levert hopelijk een positieve bijdrage voor nu en na deze crisisperiode.

Zestien tablets, klaar voor gebruik

Acht zorglocaties in Koggenland (De Rustenburcht Ursem, Vijverstate Avenhorn, Rozenstaete De Goorn, Berkenhof Berkhout, Horstenburgh Obdam, Snijdershof Obdam, De Oever Spierdijk en Warm thuis Klein Suydermeer in Zuidermeer) ontvingen per locatie twee tablets. De tablets zijn vooraf gebruiksklaar gemaakt, daar zijn de zorgmedewerkers niet mee belast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.