Burgernet helpt bij aanhouding van 18-jarige Amsterdammer

Wieringerwerf – De politie heeft donderdagochtend een 18-jarige Amsterdammer aangehouden op de Terpweg in Wieringerwerf.

Op woensdagavond rond 21.45 uur kregen agenten een melding dat er een gestolen voertuig de A7 op zou komen rijden. Ter hoogte van Purmerend troffen zij het voertuig aan. Het bleek te gaan om een camper. De politie gaf de bestuurder een stopteken, echter besloot de man het gaspedaal in te trappen en ging er vandoor.
Een achtervolging met zeer hoge snelheid was het gevolg. De bestuurder nam vervolgens ter hoogte van Wieringerwerf de afslag, draaide linksom de rotonde over, reed de N240 op en vanaf daar reed hij de afrit van de A7 in tegengestelde richting op (al spookrijdend). Daarom besloten de agenten de achtervolging te stoppen.

Zoekactie

Andere agenten troffen de camper verderop aan op de vluchtstrook, maar de bestuurder was nergens te bekennen. Direct werd in de omgeving een zoekslag gemaakt met behulp van onder andere de politiehelikopter en twee hondengeleiders. Ook werd er een beroep op de burger door middel van een burgernetactie. De bestuurder werd echter niet aangetroffen en om 02.00 uur werd de zoekactie gestaakt.

Burgernet

Om 06.00 uur meldde een getuige dat hij een jongeman had zien lopen die voldeed aan het signalement die in het burgernetbericht stond. Ook wist de man te vertellen dat hij een nat pak had. De politie startte wederom een zoekactie met meerdere politie-eenheden, maar helaas resulteerde dit niet in een aanhouding. Ongeveer anderhalf uur later stapte een andere getuige het politiebureau van Wieringerwerf binnen en wist te vertellen dat hij een verdachte jongeman in het dorp had gesignaleerd en die leek op man die werd beschreven in het burgernetbericht. Deze getuigen wist te vertellen dat de jongeman fietste in de richting van het station. De agenten schoten direct weer in zoekhouding en hun inzet werd beloond; op de Terpweg lag een jongeman in een bushokje die voldeed aan het signalement van de bestuurder. De Amsterdammer kon eindelijk, mede door de oplettendheid van burgers, in de kraag worden gevat.

Geef een reactie