Burgemeester sluit drie drugspanden in Hoorn en Zwaag

Hoorn – Burgemeester Nieuwenburg heeft op 16 december 2019 twee drugswoningen in Hoorn en een drugspand in Zwaag gesloten. Het gaat om de Siriusstraat 70, Sapmastraat 24 en Dorpsstraat 182 in Zwaag. De panden gaan respectievelijk voor een maand, drie maanden en een maand dicht.┬áDe panden zijn verzegeld en omwonenden zijn ge├»nformeerd.

Hennepplantage Siriusstraat

In oktober 2019 werd de hennepplantage ontmanteld door de politie. In de woning werden in totaal 244 hennepplanten aangetroffen en er zijn diverse hennep gerelateerde goederen aangetroffen. 

Hennepplantage Sapmastraat

In de woning is een handelshoeveelheid hennep aangetroffen. In oktober 2019 werd door de politie in de woning hennep gevonden. Er werd in totaal 72 gram henneptoppen, 1318 gram hennepgruis en 3260 gram hennepbladeren en hennepafval aangetroffen.

Hennepplantage Dorpsstraat Zwaag

In het bedrijfspand is een handelshoeveelheid hennep aangetroffen. In de op het terrein aanwezige container zijn diverse henneptoebehoren gevonden. In oktober 2019 vond de politie in het bedrijfspand de hennep. Er werd in totaal 246 gram hennep aangetroffen.

Damoclesbeleid

De sluitingen zijn gebeurd op grond van de Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. Met de sluiting wordt de bekendheid van de woningen als drugpand doorbroken en de openbare orde hersteld.

Reacties

%d bloggers liken dit: