Brandweerman Jos Neefjes bij afscheid geëerd met Koninklijke onderscheiding

Jos Neefjes uit Wervershoof sluit een respectabele loopbaan af bij de Brandweer. Neefjes ontvangt hiervoor op 15 november de versierselen als Lid in de orde van Oranje Nassau. Hij zette zich gedurende 36 jaar in voor de Vrijwillige Brandweer. Als lid van blusgroep Wervershoofals commandant en later in de rol van regionaal officier.

Jos Neefjes (1959) startte zijn loopbaan bij de vrijwillige brandweer op 1 oktober 1983. 

Met zijn technische en sociale vaardigheden ontwikkelde hij zich snel tot het niveau van Brandmeester.

Hij volgde de toenmalige commandant op. Dat gebeurde in een tijd waarin grote veranderingen op stapel stonden binnen de brandweerorganisatie.

Met een vooruitziende blik werden onder zijn leiding de korpsen Medemblik en Wervershoof samengevoegd. Dit proces werd door Neefjes met veel gevoel voor de individuele vrijwilliger en met lokale betrokkenheid begeleid. Hij was lid bij de vrijwillige brandweer van Wervershoof tot december 2010.

Vanaf 2003 tot en met december 2014 was hij in dienst van de gemeente Medemblik en kreeg de verantwoording voor de samenvoeging van de zes blusgroepen.

Dat was een hele klus, maar met zijn leiderschap en persoonlijke interesse in de mensen, werd die geklaard. Hij zorgde voor het behoud van de sociale synergie van de groepen en daardoor de motivatie van de manschappen. Ook de verdere regionalisering werd door hem goed begeleid. 

In de loop der jaren ontwikkelde Neefjes zich tot het niveau van adjunct hoofd-brandmeester.

De laatste jaren was hij regionaal officier van dienst en – in zijn kenmerkende stijl met het sociale aspect als leidraad – een graag gezien gezicht in de regio. 

Jos Neefjes neemt op 15 november afscheid. Hij bereikt op 16 november de leeftijd van 60 jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *