Brandweer helpt 3 jarige tinkermerrie Nyla weer op het droge

   
HOOGKARSPEL – De brandweer van Westwoud kreeg vrijdagochtend vroeg een melding van een paard te water aan de Westerwijzend in Hoogkarspel.

image

Ter plaatse bleek de hulp van Brandweer Wognum wenselijk. Toeval wilde dat zij net deze week met een speciale paardenbroek geoefend hadden. Met een hulpverleningsvoertuig, met daarop een kraan lukte het beide brandweer korpsen om het paard om het droge te krijgen.

Update

De eigenaresse heeft op facebook ‘Je bent een blauwe reiger als..’ gereageerd op het voorval. “Je ergste nachtmerrie. Onze 3 jarige tinkermerrie Nyla in de wijzend sloot. Om 6.20 in zij in blinde paniek dwars door 4 draden gegaan. Reden onbekend. Dankzij de hulp van onze achter buren Fam Molenaar en Fam Nannings leeft ze nog. De brandweer heeft haar er uit getakeld.

Inmiddels is de dierenarts al weer even weg. Ze had een temperatuur van 35 graden en was compleet verzuurd qua spieren. Ze heeft pijnstillers gehad en dekens op. Volgens de dierenarts had het geen 5 min langer moeten duren.

Ik kan dus alleen maar bedankt zeggen! Bedankt voor alle hulp. Van het bellen tot het troosten. En iedereen die ik nu in de stress vergeet bedankt!!!! Nu eerst haar opknappen maar jullie horen me nog!”

Bron www.onswestfriesland.nl

Reacties