Brandweer haalt kat uit benarde situatie 

Hoorn- Om 17:11 uur gingen de piepers voor een dier in nood op de Ketellapper. In de eerste instantie geen hele spannende melding, totdat de brandweer ter plaatse kwamen.

De kat van een van de buren was via de achterdeur op zolder gekomen, en daar via een opening in de pijp naar binnen geklommen. In de pijp is hij 4 meter naar beneden gezakt, tot hij bij een te kleine opening in het plafond van de begane grond uit kwam. De brandweer werd door de bewoner gewaarschuwd om de kat in het nauw uit zijn benarde positie te bevrijden. 
De brandweer heeft een deel van het plafond moeten slopen om goed bij de kat te kunnen. Ook heeft de brandweer een stuk van de bewapening in het beton met een betonschaar weg moeten knippen. Hierna kroop de kat zelf in de draagtas.

De meesten van de brandweer hadden net de auto weer in zijn achteruit op de parkeerplaats van de kazerne staan toen de pieper om 17:53 uur weer ging. Ditmaal een spoedrit, voor een rookmelder bij de GGZ-instelling aan de maelsonstraat. Onderweg bleek het loos alarm: iemand had gerookt onder de rookmelder.

Reacties