Brandstichting bij BP tankstation, 32-jarige persoon aangehouden

Update -Hoorn – Bij een tankstation aan de Zwaagmergouw in Hoorn is vrijdagmiddag rond 14:00 uur brand gesticht.

Een 32-jarige man (zonder vast adres) is aangehouden wegens brandstichting in de kiosk van een benzinestation aan de Zwaagmergouw in Hoorn.

De man is met zware brandwonden aan één arm opgenomen in een ziekenhuis.

Omstreeks 13.50 uur liep de man naar het bezinestation. Hier pakte hij een gieter en gooide het water eruit. Vervolgens vulde hij de gieter met brandstof en liep hiermee naar de kiosk, waar hij de gieter leeggooide.

Aanvankelijk probeerde één van de aanwezigen in de kiosk de man naar buiten te duwen, maar de man stak de brandstof aan. Hierdoor ontstond brand in de kiosk, maar raakte de man zelf ook in brand. Enkele omstanders, die ook waren geraakt door de brandstof konden tijdig door personeel van de kiosk in veiligheid worden gebracht.

Het personeel heeft de brand geblust, deze taak werd overgenomen door de gewaarschuwde brandweer. De gealarmeerde politie kon de man ter plaatse aanhouden.

Hij werd voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Zodra dit mogelijk is, zal de man worden verhoord. De politie stelt een onderzoek in naar zijn motieven.

Reacties

%d bloggers liken dit: