Bijeenkomst Hondenbezitters voor ogen en oren project

Hoorn – Op zondag 23 juni 2019 is er een bijeenkomst geweest met hondenbezitters en de wijkagenten van de Grote Waal bij tennisvereniging de Hulk. Dit naar aanleiding van het ‘ogen en oren’ project. De gedachte hierachter is dat de hondenbezitters tijdens het uitlaten van hun hond extra ogen en oren voor de politie kunnen zijn. De hondenbezitters nemen deel aan een appgroep en de beheerder van deze appgroep staat in contact met de wijkagenten. Bij meldingen van verdacht gedrag of andere zaken die er toe doen kunnen zij ons bereiken. Dit heeft al geleid tot de interventie van een verward persoon in de wijk en de wijkagenten hebben andersom ook zaken gedeeld met de wijkgenoten over zaken die speelden in de wijk, denk daarbij aan de branden.

Er maken ongeveer 45 mensen deel uit van de appgroep en de deelnemers komen vooral uit de wijk Grote Waal. Tijdens de bijeenkomst waren er tevens een voedingsconsulent en een hondentrainster aanwezig om advies te geven aan de aanwezige hondenbezitters.

Als extraatje was er door de gemeente Hoorn een halsband en hondenpenning beschikbaar gesteld voor de hondenbezitters. Deze werden samen met andere promotie artikelen aangeboden in een mooie Goodiebag

foto: Politie Basisteam Hoorn

Reacties

%d bloggers liken dit: