Baby Plus richt zich op succesformule webshop & stadswinkels; winkel in Hoorn sluit deuren.

HOORN – Babyspeciaalzaak Baby Plus gaat zich volledig richten op online shoppen en kleine stadswinkels binnen de Randstad. In de nieuwe groeistrategie van het Hoornse bedrijf krijgt de succesvolle webshop het podium dat het verdiend en moeten er in de toekomst diverse stadswinkels geopend worden. De Baby Plus-winkel in Hoorn past niet in deze formule en sluit hierdoor op 30 augustus haar deuren. 

De Baby Plus-strategie voor de toekomst is duidelijk: focus op e-commerce en kleine stadswinkels. “We hebben de afgelopen 5 jaar als bedrijf een enorme groei doorgemaakt. De combinatie van babyplus.nl, babyplus.store en onze stadswinkel in Haarlem blijkt succesvol. We gaan als bedrijf daarom doorpakken op deze succesformule. We nemen afscheid van onze winkel in Hoorn en bewegen mee in de veranderende markt om onze rol als retailer in de babybranche te versterken.” Aldus Tim van Haaster, directeur van Baby Plus en 3e generatie in het familiebedrijf.

Succesvolle webshop

Het retaillandschap is door de jaren heen flink veranderd. De consument doet zijn aankopen steeds meer online en laat inherent daaraan vaker de stenen winkel links liggen. De eerste babystapjes in de wereld van online verkoop nam Baby Plus in 2001. Het is echter sinds een jaar of 6 dat de webshops van Baby Plus hun vlucht wisten te maken tot een succesvolle tak van het bedrijf in zowel Nederland als in andere delen van de Europese Unie. Toen de – in december 2019 vernieuwde – webshops (babyplus.nl en babyplus.store) wederom een nieuwe groei lieten zien was het duidelijk: Baby Plus gaat zich nog meer richten op de online consumentenmarkt.

Stadswinkels

Geheel afscheid nemen van de stenen winkels staat echter niet in het plan. Baby Plus gaat zich de komende tijd richten op de stadswinkel in Haarlem en wil in de toekomst graag soortgelijke winkels openen in populaire winkelsteden in de Randstad. “We geloven in de kracht van onze winkels. De fysieke beleving van producten en de behulpzame houding van ons winkelpersoneel blijft daarom ook onderdeel van de totale Baby Plus-formule.”

Afscheid nemen van Baby Plus-winkel Hoorn

Na 45 jaar gaat de Baby Plus-winkel uit het straatbeeld van Hoorn verdwijnen. Het begin op de Kleine Noord – onder de naam Kinder- en Wandelwagenboetiek Van Vliet – in 1975, de verhuizing naar de Grote Kerk in 1991 en het terugverhuizen naar de Kleine Noord in 2014 – Baby Plus is de stad Hoorn decennialang trouw gebleven. Nu gaat de winkel sluiten. De nieuwe strategie biedt geen ruimte meer voor de winkel van 600m2. “Het is een emotioneel afscheid van onze winkel in Hoorn. Dit is de plek waar het allemaal begon, waar onze roots liggen. Onze blik voor Baby Plus staat gericht op de toekomst, soms moet je daardoor een hoofdstuk uit het verleden afsluiten.” Op 30 augustus sluit Baby Plus in Hoorn haar deuren en start er een nieuw hoofdstuk voor de babyspeciaalzaak. 

Reacties

%d bloggers liken dit: