Auto en fietser in botsing bij rotonde, “Er gebeuren veel (bijna) ongelukken hier”

Enkhuizen – Rond 10:15 werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Gerard Brandtweg in Enkhuizen. Ter plaatse bleek dat er een auto en een fietser met elkaar in botsing waren gekomen op de rotonde. De fietser werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

“zelf auto’s die met slippende banden de rotonde nemen, stel dat je daar fietst….” zegt een buurtbewoner die ook even kwam kijken. ”Bestuurders kijken niet goed, en de fietsers steken hun klauwen niet uit.” Zegt een voorbijganger. Wel worden regelmatig controle’s op deze weg uitgevoerd door de politie, zoal rollenbank of snelheid. “Ja, alleen dan vallen ze al erg op van een afstand, dus dan rijd iedereen hier netjes”. verteld de bewoner.

Foto: RegioWF.nl

Reacties

Een gedachte over “Auto en fietser in botsing bij rotonde, “Er gebeuren veel (bijna) ongelukken hier”

  • 2019-04-12 om 07:32
    Permalink

    Een verplicht stopteken zodat men eerst de situatie kan overzien aleer men de rotonde oprijdt, obstakels die het zicht belemmeren verwijderen niet alleen in de binnenstad van Enkhuizen 30 km maar ook in de buurten daarbuiten en het aangeven van richting is natuurlijk belangrijk. Wij hebben geleerd dit te doen voor het oprijden van de rotonde en bij het verlaten daarvan. Tegenwoordig is het toch alleen maar bij het verlaten van de rotonde, dus ik snap niet de opmerkingen over het niet uitsteken van handen enz. hoe kun je je hand uitsteken als je op de rotonde van de fiets wordt gereden dus voordat je richting aan moet geven en natuurlijk het besef van automobilisten en fietsers en voetgangers dat we met elkaar verantwoordelijk zijn voor een ieders veiligheid in onze stad. Mijn man is 11 april jongstleden aangereden op deze rotonde en ik ga er vanuit dat de bestuurster van de auto dit niet moedwillig heeft gedaan. Wel hoop ik dat de gemeente eens een keer naar haar inwoners gaat luisteren als het gaat om dit soort zaken want daar schoort het nog wel eens aan in de gemeente Enkhuizen. Ook verkeer is mensen werk.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: