ANDIJKSE DRANKRIJDER 2 WEKEN DE CEL IN

ANDIJK – De 41-jarige Boy S. uit Andijk is door de politierechter in Alkmaar veroordeeld tot een celstraf van 14 dagen en een rijontzetting van 4 maanden vanwege het rijden met drank op terwijl hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs was.

De Andijker werd op 17 april van dit jaar in Wervershoof aangehouden door de politie toen hij vanaf een verkeerde kant een straat inreed, de politie zag dit gebeuren en wilde wel eens kijken waarom de man dit deed. De Andijker had de politie al gezien en parkeerde de auto en ging lopend verder.

Bij de rechter bekende de man dat hij met teveel op (ruim twee keer meer dan toegestaan) had gereden. Hij wilde naar huis omdat hij geen zin had bij een vriend op de bank te blijven slapen.

De Officier van Justitie eiste een onvoorwaardelijke celstraf van 4 weken plus nog eens 2 weken celstraf van een eerdere veroordeling van begin dit jaar.

De advocaat van S. wees in zijn pleidooi op de persoonlijke omstandigheden van de man, een niet goed lopende schuldhulp begeleiding en vroeg de rechter om de man niet de in totaal zes weken celstraf op te leggen maar liever een lange taakstraf.

De rechter ging deels met de advocaat mee en veroordeelde de man tot een taakstraf van 60 uur onvoorwaardelijk met daarbij een rijverbod voor de duur van 4 maanden en de nog openstaande 2 weken celstraf.

Reacties