Agent heeft indrukwekkende ontmoeting met terminaal jongetje tijdens KinderBeestFeest vrijdag

AALSMEER – Niet alleen voor de ernstig zieke kinderen die vorige week deelnamen aan het KinderBeestFeest in Artis was het een onvergetelijke dag, maar ook een agent van het korps Uitgeest – Aalsmeer zal de dag niet snel vergeten.

Alle kinderen en hun familie werden tijdens het feestelijke uitje onder politiebegeleiding naar Artis gebracht. “De toeters en bellen mogen erop en de glinsteringen in de oogjes verschijnen”, schrijft een agente op de Facebookpagina van het korps.

Eenmaal bij Artis kijkt ze met haar collega’s naar de stroom kinderen als een deelnemertje vraagt of hij met haar op de foto mag, iets wat natuurlijk geen probleem is. “Na de foto gemaakt te hebben zijn wij met hem in gesprek geraakt”, schrijft de agente.

Tijdens het gesprek vertelt het jongetje over zijn droom en de hartverscheurende reden dat die nooit zal uitkomen: “Ik ben al 6 jaar oud en wil heel graag politieagent worden, maar dat zal ik nooit worden”, zegt het knulletje tegen de agente en haar collega’s. “Ik heb kanker en zo oud zal ik niet worden, maar ik sta nu wel met echte politieagenten op de foto.

image

Met een brok in de keel nemen de agenten afscheid van hun nieuwe vriendje. “Zijn moeder kijkt ons glimlachend aan en zegt: “Dank jullie wel, jullie hebben hem dolgelukkig gemaakt!” waarna zij achter haar zoontje aan loopt. Op dat moment is het voor ons even stil. Het besef van hoe oneerlijk het leven kan zijn komt keihard binnen. Maar ook het besef hoeveel wij, als hulpverlener in ons uniform, op zo’n dag voor de kindjes kunnen betekenen verzacht het allemaal iets”, besluit de agente verhaal.

Reacties