Afsluiting Zwaagdijk/spoorwegovergang Museumstoomtram (Zwaagdijk-West)

Medemblik- De Zwaagdijk in Zwaagdijk-West is ter hoogte van de spoorwegovergang van de Museumstoomtram van maandag 5 tot en met maandag 12 februari 2018 afgesloten voor al het verkeer.
In opdracht van de provincie Noord-Holland voert Heijmans hier werkzaamheden uit aan de spoorwegovergang. Hierdoor wordt het verkeer omgeleid.
Wat gebeurt er?
De spoorwegovergang op de Zwaagdijk wordt vernieuwd. Het spoor wordt vervangen en de overweg wordt voorzien van een nieuwe constructie en slagbomen.
Van maandag 5 februari 06.00 uur tot en met maandag 12 februari 2018 05.00 uur is de spoorwegovergang op de Zwaagdijk afgesloten. Er wordt dagelijks gewerkt tussen 07.00 en 19.00 uur, inclusief de zaterdag.
Bij eventuele vertraging vinden er ook op zondag werkzaamheden plaats. De werkzaamheden zijn zichtbaar en kunnen voor geluidsoverlast zorgen.
Zwaagdijk afgesloten

Tijdens de werkzaamheden is de spoorwegovergang en de Zwaagdijk ter hoogte van de spoorovergang afgesloten voor al het verkeer. Dit is noodzakelijk voor het waarborgen van de veiligheid. Doorgaand verkeer is daardoor niet mogelijk en wordt omgeleid.
Omleidingsroutes voor gemotoriseerd verkeer:
• Verkeer vanuit Zwaagdijk/Wognum naar de Zwaagdijk wordt vanaf de Hoornseweg/Oosteinderweg omgeleid via de Dorpsstraat en Van der Deureweg.
• Verkeer vanuit Zwaagdijk naar de N302 wordt vanuit Zwaagdijk-West omgeleid via de Rijweg en Jan Tinbergenweg.
• Verkeer vanuit Zwaagdijk-Oost  naar Wognum wordt omgeleid via de Van der Deureweg, Dorpsstraat en  Oosteinderweg.
Omleidingsroutes voor fietsers en voetgangers:
• Vanaf de Zwaagdijk (uit oostelijke richting) richting Hoorn omleiding over de fietsbrug naar de Oostergouw.
• Vanaf de Zwaagdijk richting Wognum omleiding via Over de Leek en de Oosteinderweg.
• Vanaf de Hoornseweg (uit noordelijke richting) richting Zwaagdijk-Oost omleiding over het Rijsdampad, Keern, Dorpsstraat, Oostergouw en de fietsbrug over de N302 naar de Zwaagdijk.
• Vanaf het Rijsdampad richting Zwaagdijk-Oost omleiding langs de Hoornseweg, Rijsdampad, Oosteinderweg en Over de Leek naar de Zwaagdijk.
• Vanuit Nibbixwoud (normaal via Over de Leek en de Zwaagdijk naar Risdam) omleiding via de Oosteinderweg en het Rijsdampad naar Risdam.
Bron: Noord-Holland.nl

Geef een reactie