Afsluiting fietsonderdoorgang Rijsdampad (Zwaag/Wognum)

Voor afrondende werkzaamheden is de fietsonderdoorgang bij het Rijsdampad tussen Wognum en Zwaag van 22 oktober tot en met 2 november afgesloten voor (brom)fietsers.
De eerste week is dat dag en nacht, de tweede week alleen in de avond en nacht tussen 19.00 en 6.00 uur. (Brom)fietsers worden omgeleid.
In opdracht van de provincie Noord-Holland voert bouwbedrijf Heijmans de werkzaamheden aan de toekomstige N307 uit, als onderdeel van het project N23 Westfrisiaweg.

Wat gaat er gebeuren?

De onderdoorgang wordt afgewerkt. Er worden onder andere voorzetwanden geplaatst en de weg wordt geasfalteerd en ingericht. Na deze werkzaamheden is de onderdoorgang Rijsdampad gereed.

Verkeershinder

Van maandag 22 oktober 6.00 uur tot en met maandag 29 oktober 6.00 uur is het Rijsdampad  volledig afgesloten voor (brom)fietsers.
Van maandag 29 oktober tot en met vrijdag 2 november in de avond en nacht tussen 19.00 en 6.00 uur is het Rijsdampad volledig afgesloten voor (brom)fietsers.

Omleidingsroute

(Brom)fietsers worden omgeleid via een tijdelijk fietspad langs de Wogmergouw. Volg hiervoor de omleidingsborden.

Overige hinder

De werkzaamheden zorgen mogelijk voor geluids- en trillingshinder.
Van maandag 22 tot en met maandag 29 oktober tussen 7.00 en 19.00 uur zijn er ook resterende heiwerkzaamheden voor de aanleg van de geluidsschermen rondom het Rijsdampad. Dit zorgt mogelijk ook voor geluids- en trillingshinder.

Toekomstige situatie

De fietsonderdoorgang Rijsdampad gaat onder de weg door, tussen de A7 en de Wogmergouw. Deze blijft in gebruik voor (brom)fietsers op het Rijsdampad. Omdat de weg wordt verbreed, wordt deze fietsonderdoorgang verlengd.

Geef een reactie